Instrument — Portland

Instrument — Portland

instrument-text-1

 

Like any good UX designer, Hooge started mapping out the new space by asking himself what would make for an ideal work environment. Lots of pressing needs were considered: Where do they put the mini teepee? Should they have a keg? A stove? An oven? The ability to blend smoothies wasn’t even a question – it was a must. “We took the best things from our warehouse space, such as the character and spirit, and the idea of a giant, open space,” says Hooge.

 

instrument-text-3

 

The result is a timber-framed office, complete with its own photo and production studio. It stands apart from the surrounding buildings, thanks to its curved apertures, which jut out from the exterior walls. The focal point of the entire space is the three-story atrium that is purposely wide open. “That forces people to have unplanned collisions throughout the day and interact with people they wouldn’t normally interact with,” says Hooge.    

 

instrument-text-5

instrument-text-4

 

As the Instrument team has grown from 15 people in 2010 to its current 120-person size, the company has decided to parse out its workforce into departments of 30 to 40 people that operate as mini-agencies. This number, Hooge and Lewis believe, is the tipping point between a tight, efficient operation that feels like a family, and a sprawling network of individuals who happen to be working under the same umbrella. “Each team has their own events, off-site trips, and rituals,” says Hooge. But one thing each team is willing to share is each other. “We have a bartering system where, if one team is light on a certain element, they have access to the other teams,” says Hooge. “You have your team family, your discipline family, then the whole Instrument family.”

 

*Additional reporting by Dave Bentoninstrument-text-6

from 99U99U http://bit.ly/2iNUz4t

Advertisements
DHNN — Buenos Aires

DHNN — Buenos Aires

dhnn-main3

 

Upon arriving at DHNN’s work address, a two-level house in the Vicente López neighborhood, the first thing you’ll see inside is the pool surrounded by a garden and barbecue. “We are here one third of the day working, so we wanted to create an atmosphere that we’d want to be in,” says Lucas Davison, DHNN’s director.

 

dhnn-main6

 

DHNN’s 20-person team is a mix of graphic designers and client account managers. The former have their offices downstairs, while the latter are based upstairs in rooms that have been turned into workspaces. Together, they have taken on interactive experience projects, like creating a surrealistic polygon video world for MTV and developing bright orange and blue digital branding for Visa’s payment systems. Meanwhile, the common spaces, like the kitchen, dining room, and garden, are used for meetings.

 

dhnn-main4

 

“We work in here because we wanted a different way of working,” says Davison. “The backyard and pool are the best examples of that. During the summer we encourage people to go outside, and not work in front of their computers.”

 

dhnn-main7

 

DHNN has a history of remaking unconventional spaces into offices to give employees more room to breathe. Previously, the team transformed an old bakery plant into a loft workspace. “When we started expanding the team, we were trying to find a place that avoids the common ‘corporate’ feeling,” says Davison. “No offices with multiple desks and technical facilities.” But a pool? Most definitely on the list.

 

dhnn-main5 dhnn-main

from 99U99U http://bit.ly/2iNUiyO